KAI 2009.04.08. 16:22

Dorn terápia

A terápia során a gerincoszlopon fellépett legkisebb hibás helyzetet, enyhe nyomással helyre kell igazítani. Ennek során a gerincoszlop visszaáll eredeti, helyes helyzetébe, és ez számos panaszt pozitívan képes befolyásolni.

A Dorn - féle gerincoszlop kezelés semmilyen veszélyt nem jelent a gerincoszlopot körülvevő kötőszövetek számára. A csigolyák mobilizálása során nem történnek hirtelen fogások, és ilyen módon kizártak az esetleges komplikációk, mint pl. a gerincoszlopból kilépő idegek sérülése.
A kezelés súlypontja a gerincoszlop statikájának helyreállításán van. A medence a keresztcsonton keresztül támaszt ad a gerinc többi része számára. Az emberi test olyan toronyhoz hasonlít, amelynek biztos alapra van szüksége. A ferde vagy instabil alap miatt, az arra felépített testen állandóan mindenféle hibák jelentkezhetnek. A medence stabilitásának fontos feltétele az alsó végtagok egyenlő hosszúsága. A gerincbántalmak miatt kezeltek alsó végtagjai 80 százalékban nem egyforma hosszúak! Az eltérés 2-3 mm-tõl néhány centiméterig is terjedhet. Mielőtt a gerincoszlopot helyreállítjuk, először el kell hárítanunk az alsó végtagok ízületein jelentkező - különösen a medencénél fennálló - hibákat. A terápia során a gerincoszlopon fellépett legkisebb hibás helyzetet, enyhe nyomással helyre kell igazítani. Ennek során a gerincoszlop visszaáll eredeti - helyes - helyzetébe, és ez számos panaszt pozitívan képes befolyásolni.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://dornterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr731054121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása