KAI 2009.04.08. 17:13

Ízületi korrekciók

A Dorn terápia egy olyan manuális kezelési módszer, mellyel számos ízületi panaszokat, problémákat képesek vagyunk megoldani, javítani. Azok közé a tünetek közé, melyben a Dorn terápia segíthet, tartoznak a mozgásszervi problémák/panaszok, ízületi subluxációk, csökkent ízületi funkciók, és a gerinc szegmentumainak megfelelő belső szervi panaszok.

A Dorn terápia első vonalban korrigálja az „elcsúszott“ ízületeket, pl. a csigolyákat vagy a subluxált ízületeket. A patológiás irányban valamilyen formában, vagy mértékben károsodott ízületek terhelhetősége eltér a fiziológiástól. Az ízületi felszíneket, a Dorn terápia során egyidejűleg kezeljük egyrészt mozgással, másrészt pedig külső előhatás alkalmazásával, melyet a kezünkkel végzünk a felfelelő helyen és megfelelő pozícióban. Ezáltal pedig javítjuk a funkciót.
Milyen eljárás fut le a dorn terápia alkalmazása során az emberi testben?

Bizonyos, hogy a kis ízületeket, a csigolyák közötti ízületeket, és egyéb csontokat izoláltan lehet kezelni. A csontok, izmok, ízületek, kötőszövet, idegrendszer, egy bonyolult rendszernek a részei, melyek oda-vissza kifejtik egymásra hatásukat. Minden egyes kezelés megmutatja a terapeutának, hogy hol kell kezelni. Nem lehetséges a kezelés során a mozgás alatt megvizsgálni, hogy pontosan melyik szövettel van a komolyabb probléma. Ezért csupán az egyetlen un. Magyarázat modellt kell érteni, azt, hogy hogyan működik a dorn terápia és az pontosan mit okoz a testben, milyen hatásokat. Az emberi test, az emberi szervezet különböző részeinek komplex szinegrizmusa „összejátszása“ megérthetővé válik, ugyanúgy, ahogyan a dorn terápia hatása az ízületi problémák kezelése során.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://dornterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr481054224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása