Életünk során számos olyan stressz, sokk, baleset, tartós illetve egyoldalú terhelés éri testünket, amely a gerincoszlopunkat kimozdítja természetes helyzetéből. A hibás állás miatt, a kilépő idegfonatok nyomódása vagy húzódása révén szervezetünk különféle részeik blokkolnak. Emiatt panaszok alakulhatnak ki az idegek területén, az érrendszerben és ezzel az egyes szervek vérellátásában, a meridiánok energia keringésében és pszichésen is. A hosszan tartó blokkok miatt csökken az idegi átvivőanyagok izomzathoz történő eljutása, ami miatt az adott terület teljes anyagcseréje romlik.

Ennek jelei:
  • izomzat becsomósodása
  • lerakódások a szövetekben
  • a bõr megduzzadása és elszineződése

Valamennyi szerv, szövet, csont és ízület folyamatos felépülési illetve leépülési folyamaton megy keresztül. Ennek köszönhetően egészen idős korunkig képesek vagyunk arra, hogy megfeleljünk az új élethelyzetnek és terhelésnek. Még akkor is, amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, a panaszok enyhíthetők. A gerincoszlop illetve az ízületek csekély mértékű hibái is rontják az alkalmazkodó és regeneráló képességet. Ezek a viszonylag ártalmatlan működési zavarok számos esetben évek hosszú során keresztül tartó panaszokat okoznak. Amennyiben az egyes csigolyák a hozzájuk tartozó idegpályákkal együtt éveken keresztül blokkoltak, az a hozzájuk tartozó szervek működési zavarát idézi elő. Lényeges szempont a belső szervek betegségeinek gerincoszlop kezelés útján történő terápiája. Ehhez azonban fontos, hogy a kezelést megelõzõen a belső szervek, valamint a gerincoszlop más, komolyabb betegsége kizárt legyen.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://dornterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr81054138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása