Dieter Dorn a manuális terápiát úgy tanulta meg, hogy egyszer lumbágója lett. Már annyira elviselhetetlené váltak számára a fájdalmak, hogy a szokásos mindennapokban alkalmazott kezelések, a fizikoterápia, gyógytorna, masszázs, pakolások valamint injekciók hatástalanok maradtak számára. A fájdalma nem enyhült.

Végül egy környékbeli idős paraszthoz fordult segítségért, aki néhány kézmozdulattal teljesen megszüntette fájdalmait. Ezen a sikeren felbuzdulva segített feleségén is, aki hosszú évek óta kínzó fejfájásban szenvedett, majd szomszéd asszonyán, akinek ischias miatt voltak fájdalmai. Az idős paraszt ember által ismer technika mindenkinél "csodát" tett.
Nem sokkal később az öreg paraszt meghalt és Dieter Dorn egyedül gyarapította tovább tapasztalatait a kezeléssel kapcsolatban.

Dieter Dorn arra törekedett, hogy a gyógyításban elért sikerek ne véletlenszerűek, hanem megismételhetők legyenek.

Elkezdte tanulmányozni az emberi test anatómiáját, a gerincoszlop felépítését és szerepét, valamint az ízületek működését, a sérüléseket, merevedéseket stb. Egyre világosabb lett számára a csigolya blokkok és azok belső szervekre gyakorolt hatása közötti összefüggés.

Rövid idő alatt egyre szélesebb körben ismertté vált Dieter Dorn különleges tehetsége, különleges terápiája. Eleinte csak a környékről, később egész Németországból, egyre többen keresték fel őt, hogy megszabadítsa az embereket panaszaiktól, sőt sok esetben évek óta tartó fájdalmaiktól. Gyakran szinte egy csapásra megoldódott a panasz.

Valamennyi szerv, szövet, csont és ízület folyamatos felépülési illetve leépülési folyamaton megy keresztül. Ennek köszönhetően egészen idős korunkig képesek vagyunk arra, hogy megfeleljünk az új élethelyzetnek és terhelésnek. Még akkor is, amikor a gyógyulás teljes mértékben kizárt, a panaszok enyhíthetők. A gerincoszlop illetve az ízületek csekély mértékű hibái is rontják az alkalmazkodó és regeneráló képességet. Ezek a viszonylag ártalmatlan működési zavarok számos esetben évek hosszú során keresztül tartó panaszokat okoznak. Amennyiben az egyes csigolyák a hozzájuk tartozó idegpályákkal együtt éveken keresztül blokkoltak, az a hozzájuk tartozó szervek működési zavarát idézi elő. Lényeges szempont a belső szervek betegségeinek gerincoszlop kezelés útján történő terápiája. Ehhez azonban fontos, hogy a kezelést megelõzõen a belső szervek, valamint a gerincoszlop más, komolyabb betegsége kizárt legyen.

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://dornterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr891097282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása